Fiskerapporter Karmøy H.K. - 2013

11. september: Hilde Skiffard

Rapport fra Drøbak- og skjærgårdsfestivalen 2013

Så bar turen igjen til Østlandet for å delta på Drøbak- og skjærgårdsfestivelen den 07 og 08 september 2013. Førstnevnte var artsfiske kombinert med vekt, mens sistnevnte var en rein vektkonkurranse.

Jeg pleier å gjøre det rimelig greit på artsfiske, og fortalte litt selvsikkert at dette kan jeg og i fjor fikk jeg 10 arter og greier....Men, som det gjerne gjør når en er litt for kjepphøy, så gikk det denne gangen rett vest! Været var fantastisk, plassen fabelaktig (nr. 1...), men jeg endte opp med kun 4 arter og 0 kg vekt når dagen var omme...Jeg fikk gleden av å gjøre bekjentskap med sypike/øyepål, bergnebb, kutling og knurr, men dette holdt altså ikke til så mye mer enn en nærmest jumbo plass den dagen...Det var generelt treigt med bit på seien, og mest vekt lå på rundt 10 kg. Flest arter hadde Petter Skudal fra Oslo HK, med 12 arter.

Neste dag var været om mulig enda bedre - sol, vindstille og rundt 20 grader. Jeg fikk en grei plass nest bakerst på båten, og koste meg riktig i solsteika (nett så en skulle hatt bikini"n med!). Fisket gikk meeeeeget treigt...Det var hyse, hvitting, torsk og spesielt sei som var målet. Etter 30 min. uten antydelse til bit, slo jeg om og fisket litt makrell, bare så jeg i alle fall hadde litt å veie inn denne dagen...Et par fiskere om bord fikk noen hyser og hvittinger, men seien var det dårlig med. Nå det ble for varmt (!) til å fiske makrell, hev jeg på et hysetackle med små 1.0 sirkelkroker, og lente meg stille tilbake.

Men da går det som det går, og seien hogg til! Det var en fin sei på rundt 3 kg. På neste nedslipp bet det på en til litt mindre artsfrende. Nå var jeg skikkelig i giret tenkte jeg, det var enda 2 timer igjen av fisket, og fortsetter dette, blir det jo bra! Det gjorde det ikke...neste napp kom da sidemannen annonserte at det var 5 min, igjen av fisketiden. Så avslappet var jeg, at det var rett før stang og undertegnede gikk over bord - for det var en spenstig sei på 5,7 kg. som så sitt snitt til å redde dagen min! Den veide inn til 3. største fisk. og samlet veide jeg inn 12 kg. fisk, noe som resulterte i en 5. plass totalt og vinner av dameklassen denne dagen og sammenlagt begge dagene.

Største fangst var på 17 kg, mens dagens største fisk var en flott torsk på rundt 13 kg.

Alt i alt har dette vært et par meget trivelige dager på Østlandet, og jeg ser fram til å dra tilbake neste år!

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde28. august: Hilde Skiffard

Måløy Havfiskefestival 9-10.08.13

Jeg så akkurat igjennom rapporten fra denne festivalen i fjor, og følte jeg måtte skrive noen ord om dette årets festival i Måløy.

For min del hadde jeg ikke den store fiskelykken og hell med båtvalg dette året. Første dagen uteble den båten jeg skulle vært på, og vi endte opp på ei skøyte uten ekkolodd og lokalkunnskaper. Men, det var en fin dag på sjøen, med trivelig mannskap og knallvær. Noen båter traff som i fjor stor fisk, og den største fisken som ble veid inn var ei lange på rundt 23 kilo. Tross dårlige resultater, klarte jeg å kare meg inn på en 3. plass i dameklassen.

På søndagen var været så bra som det kunne bli, med havblikk og sol – en sjeldenhet å oppleve på stadthavet! Jeg fisket ikke så aller verst på båten jeg var på, hadde det ikke vært for en fisker ombord som rundfisket alle oss andre noe så inn i hampen ned i støvlene! Det ble ymtet at vedkommende kanskje burde trenge et bad, men dette ble dog ikke gjennomført…Som dagen før, var det de på «langebåten» som hadde funnet stor fisk.

Selv om fisket for undertegnede ikke var så mye å skrive hjem om, var det en veldig trivelig og godt gjennomført festival, og sannsynligheten er stor for at jeg tar turen til nordvestlandet igjen neste år!

Hilde Skiffard

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Medlemsbilde10. mars: Johnny Svendsen

V-6 nr. 3

Fire blå og sørøstlig bris i båthavna på Norheim søndag morgen gjorde at vi dro lua godt ned over ørene og håpte på at sola snart ville få temperaturen på den rette siden av null.
Det ble kort fortalt en flott dag på sjøen, tidvis litt surt pga vind, men også perioder med noe som minnet mistenkelig om vår. Det ble fisket både på vestsiden og i sundet. Største fisk ble en torsk på 13,3 kg tatt av Mikael Ruud.

Vi gleder oss til klubbmesterskap 14. april - forhåpentligvis med sol, lett bris og ca. 10 grader varmere ;-)

Ved Kvaløya

Underveis til Urter

Mikael med torsk på 13,3 kg5. mars: Johnny Svendsen

V-6 nr. 1 og V-6 nr. 2

Flott vær (for alle) og brukbare fangster (for noen) har preget de to første V-6 turene vi har hatt.
For turen til helgen ser det ut som om goværet står oss bi, men det er meldt en tanke kaldt - så det gjelder å kle seg godt!

V-6 nr. 1

V-6 nr. 1

V-6 nr. 1

V-6 nr. 2

V-6 nr. 2

V-6 nr. 2