Nyheter Karmøy H.K. - 2002

Ny klubbrekord på brosme i Nedstrandsfjorden!

Det ble satt ny klubbrekord på Brosme i Nedstrandsfjorden 6. oktober.

Søndag 6 oktober var Tore Jan igjen på tokt i Nedstrandsfjorden. Vi som var med ham var Magne Ruud og meg (Alf-Inge). Etter en times fiske var det ikke mye å få og vi drev ut på dypere vann. Der fikk Tore Jan ei lita brosme og jeg en brukbar brosme på ca 10 kilo og vi begynte å få troen på et bra fiske.

Desverre begynte det nå å blåse kraftigt opp og vi mistet dreggfeste, så det var bare å få opp dreggen og ankre på ny. Dette var ikke bare bare viste det seg, for vi fikk ikke skikkelig feste. Vi drev sakte ut på dypere og dypere vann og vi snakket så smått om å gi oss da jeg fikk et skikkelig napp, telte til 5 og ga tilslag. Dette kjente jeg kunne være en brukbar fisk og startet på den lange veien opp (ca 450 m).

Etter ca 10-15 minutter begynte snøre å peke utover og fisken kom opp ca. 20 meter fra båten. Det viste seg å være en kjempebrosme som vi veiet om bord til ca. 15 kg. i grov sjø. Kontrollmåling på skikkelig vekt viste 15,720 kg. Det ble ikke mer fiske på oss denne dagen da vinden ble for sterk. Hvor store brosmene kan bli i Nedstrand tør jeg ikke å tenke på, men jeg er sikker på at det kommer til å bli tatt større brosmer her. Norgesrekorden og verdensrekorden er på 16,3 kg. og er tatt i Langesund.


Kjell Knutsen fikk ei "lita håkjerring" på 50 kg.

Det ble etter flere tidligere kjenninger tatt en ny håkjerring om bord hos Tore Jan. Denne gang var det Kjell Knudsen som fikk prøve seg på denne haisorten. Plassen var den samme som Tore Jan fikk sin tidligere i sommer. Håkjerringa ble tatt om bord og veiet i båthavna på Nordheim og vekta viste 50 kg.
Vi gratulerer!


Vår årlige tur til Røvær ble arrangert helgen 23-25 august

Vi var 12 personer som deltok på årets Røvær-tur. Været var i år med oss, lettskyet, varmt og laber bris. På fredagen gikk flere av båtene tideligt ut og fisket ute ved urter og kunne rapportere om noe fin fisk. Flere av oss kom ut på kveldingen og da var kortspillinga allerede kommet godt i gang. Friske fiskehistorier og kortspill ble bare avbrutt av et kveldsmåltid bestående av reker, øl og vin. Lørdag kom brått for noen men i 9 tiden satte vi kursen ut mot Urter for å fiske. Fangstene var ikke helt det store, men alle fikk da fisk. Etter at fisken var veiet og tilberedt ble det tid til en liten halvtime på benken før grillene ble klargjordt. Maten så ut til å gjøre godt og vi trakk innendørs for mere jug og kortspilling inn i de små nattetimer. Søndag morgen ble huset vasket ut og kursen satt hjemover. Vi ønsker alle medlemmer velkommen igjen neste år.


Tur med Tore Jan til Nedstrand ga 2 nye klubbrekorder

Det ble på en tur med Tore Jan til Nedstrand tatt 2 nye klubbrekorder.

Jeg (Alf-Inge) møtte opp i båthavna i 6 tiden søndag morgen 11. august og Jostein litt senere? for en forhåpentlig fin tur til Nedstrandsfjorden ombord i sjarken til Tore Jan. Da vi kom frem måtte vi først fiske fersk makrell til agn og båten måtte dregges opp før vi kunne starte fisket. Fisket var litt tregt tideligt på dagen, men utover dagen tok det seg opp. Jostein hadde kun fått noen halvfine brosmer da han fikk et skikkelig napp og opp kom det en stor brosme. Vi så med en gang at dette kunne være ny klubbrekord og veging om bord viste rundt 14 kilo.Kontrollveging på land viste 14,22 kilo. Mindre en en time senere fikk jeg en fin fisk på som viste seg å være en Blålange på 11,69 kilo. På under en time mistet dermed Tore Jan to klubbrekorder. Det må nevnes at på turen hadde vi 12 langer mellom 6-15 kilo og 5 brosmer, de to største var 14,2 og 13 kilo. Vi takker Tore Jan for atter en fin tur.


Fin uke på Sørøya i Finnmark juli 2002

Alf-Inge, Tore Jan, Kjell og Bjørnar hadde en fin uke på Sørøya i Finmark Juli 2002

Vi reiste oppover Søndag 14 Juli og så frem til noen fine dager på sjøen før Sørøyafestivalen 19-20 Juli. Det var med forundring vi så båten til Gunnar lå på slipp da vi ankom Sørøya mandag og det viste seg at han hadde fått akselbrudd 2 dager tideligere.Han måtte dermed låne båt hos sin bror og det bar til havs neste dag. Turen bar til "sorragassen" hvor Tore Jan fikk sine store i fjord. Det så lenge ut som om det var Kjell som skulle ha dagen da han fikk 2 store, men Tore Jan klarte på slutten å lure den største. Det viste seg at kjell sine veide 23 og 21 kilo og Tore Jan sin var 24 kilo.Da vi skulle legge inn til kaia klarer Gunnar det utrolige igjen, han mistet propellen.? Hva med fisket nå da ? Vi klarte omsider å skaffe en båt til Torsdagen, men han var ikke særlig kjent og fisket ble der etter.

Fredag og Lørdag var det Sørøyafestivalen og den eneste av oss som klarte å hevde seg der var Bjørnar. Han endte på 15 plass tot. og fikk første dag en torsk på 20,16 kg. som holdt til 2 plass størst fisk og "storfeskar" merke. Vi gratulerer!


Det ble tatt en stor Håkjerring i Nedstrandsfjorden lørdag 6. juli

Tore Jan Skeie klarte kunststykket å få opp en flott Håkjerring fra 400 meters dyp i Nedstrandsfjorden lørdag 6 juli. Det tok ham 2,5 timer fra den beit på til den var oppe og da hadde vi sikker blitt ført bortimot en halv sjømil fra der den beit. Vi hadde ligget hele natta og fisket etter lange da denne beit på.