Siste oppdateringer

Litt om Karmøy Havfiskeklubb

Karmøy H.K. ble dannet i 1971, og består av en gjeng entusiastiske havfiskere som søker spenning i dypet.

Klubben har i årenes løp hatt en rekke medlemmer som har hevdet seg bra i både nasjonale og internasjonale konkurranser.

Karmøy H.K. er en av landets eldste havfiskeklubber. Har vært medlem siden oppstarten av Norges Havfiske forbund i 1973, men melde oss ut i 2016. Medlemmer som ønsker å delta i Norgescup i regi av NHF melder seg inn i Norvegen HK som ble opprettet i 2016 for dette formålet.

Fisketurer / festivaler

Vi arrangerer klubbturer i en cup som vi kaller V-6, der de 4 beste av 6 blir tellende. Vi bruker her som regel medlemmenes egne båter. Dette er som regel båter som det kan fiske 2-4 personer fra.

Vi arrangerer også et ordinært klubbmesterskap.

Medlemsbilde

Medlemsbilde

Vi deltar i KHK regi på et par lokale fiskekonkurranser, nemlig Aibel Artsfiskefestival som bedriftgruppa i Aibel Haugesund arrangerer fra indre kai i Haugesund hvert år.

Vi deltar også på Nordsjøfestivalen som er en tradisjonsrik fiskefestival fra Indre kai i Hgsd.
Denne festivalen er det Haugesund Havfiskeklubb som arrangerer.

Hvor fisker vi?

I klubbregi går de fleste turene ut fra båthavna på Norheim, derfra går turen ut på vestsiden dersom været tillater dette. Dersom været ikke er på vår side fisker vi i Karmsundet. Her er det som regel et bra fiske.

Privat fiskes det både på vestsiden og i fjordsystemene rundt Haugalandet. Røvær- og Urter området er mest populært, men langs hele vestsiden av Karmøy fiskes det godt. Fjordsystemet rundt Haugalandet innbyr til et spennende fiske etter dypvannsfisk som lange og brosme.

Vi har et variert fiske fra 30 meter og helt ned til 300-400 meter. Området vi fisker i strekker seg fra Bømlafjorden i nord til Nedstrandsfjorden i sør. Muligheten for mye fin matfisk er absolutt til stede på disse turene.

En av de mest populære plassene de siste årene har vært Nedstrandsfjorden. Det er her blitt tatt mye fin lange, brosme og noen store håkjerringer. De har vært rundt 4–4,5 meter lange, og ruset til en vekt rundt 500-1000 kg.

En annen fjord som blir benyttet mye, spesielt høst/vinter er Bømlafjorden. Her oppe er det flere av medlemmene i Karmøy H.K. som har båtene sine om vinteren. Det er et spesielt bra fiske etter stor sei og noen grove langer inn imellom som lokker her. Det er heller ikke så langt inn i andre fjordarmer dersom utferdselsltrangen blir for stor.

Vil du bli medlem?

Du må gjerne lese litt om hva vi driver med her først, for å se om dette kan være noe for deg. Ønsker du mer informasjon så kan du ringe Alf-Inge Steindal på tlf. 413 10 810 eller mail: fiskeaffi@haugnett.no.

MedlemsbildeMedlemsbildeMedlemsbilde

MedlemsbildeMedlemsbildeMedlemsbilde

Baardsen